Çanak Kebabı Nasıl Yapılır-Yapılışı

Konusu 'Etli Yemekler' forumundadır ve edkim tarafından 15 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. edkim

    edkim New Member

    Çanak Kebabı Malzemeleri:
    750 gr. kuzu eti
    2,5 kaşık margarin
    4 patates
    2 kuru soğan
    8 küçük taze soğan
    2 domates veya yarım fincan domates salçası
    2 adet kırmızı biber
    2 demet dereotu
    2 kahve fincanı su
    1 büyük yağlı kağıt
    Karabiber
    Tuz
    Çanak Kebabı Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

    -Kuru soğanı halka halka taze soğanları ise yarımşar parmak uzunluğunda doğrayın. Patatesleri dörde bölün. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Sonra bütün bu sebzeleri kuzu eti, domates yoksa salça, kırmızı biber, kıyılmış dereotu tuz karabiber ile birlikte büyükçe bir güvece döşeyin. Suyunu koyun. En üste güveci iyice örtecek yağlı bir kağıt sererek üzerine bir de kapak kapatın. Fırına sürün. 2 saat süre ile etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sofraya güveç kabı içinde getirip, sıcak servis yapınız..

Sayfayı Paylaş