Dut Reçeli Tarifi - Dut Reçeli Nasıl Yapılır - Dut Reçeli Hakkında...

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve zuzuu tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

  1. zuzuu

    zuzuu New Member

    [​IMG]


    Malzeme :

    1 kg. dut
    1 kg. toz şeker
    100 gr. glikoz
    3 gr. limon tuzu veya 1 çay kaşığı


    Hazırlanışı:
    Dutları akşamdan bir kaba koyup üzerlerine şe­keri ilâve ediniz. 4-5 defa kabı sağa sola salla­yıp bırakınız. Sabah reçeli kaynatacağınız tence­reye dutla şekeri sıyırarak koyup orta ateşte dut­ları ezmeden bir iki defa karıştırınız, kaynaytnca limon suyunu ilâve edip kaynatarak kıvamına getirip ateşten alınız. Sonra glikozunu ilâve ediniz. Yarı hara­retini kaybedince kavanozlara doldurup ağzı ka­palı olarak muhafaza ediniz.

Sayfayı Paylaş