Gül Reçeli Tarifi, Gül Reçeli Hazırlanışı, Gül Reçeli Nasıl Yapılır

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Haberci tarafından 19 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

  1. Haberci

    Haberci New Member

    Gül Reçeli Tarifi, Gül Reçeli Hazırlanışı, Gül Reçeli Nasıl Yapılır
    GÜL Reçeli - GÜL Reçeli Hazırlanışı

    Malzemeler :

    150 gr Gül Yaprağı
    5 bardak Toz Şeker
    1 Limon
    2 bardak Su

    Hazırlanışı :

    Gül yaprakları iyice yıkanır. Bir kavanoza 1 kat gül yaprağı, 1 kat şeker şeklinde konulur. Şekerin artanı bir kenara konur. Kavanozun üstüne bir adet limonun suyu sıkılır. Kapağı sıkıca kapatılır ve bu vaziyette 2 gün bekletilir.

    2 gün sonra kavanoz açılır. Gül yaprakları içinden alınır. Tencereye 2 bardak su ve şekerin geri kalanı kaynatılır. Gül yaprakları içine ilave edilir. Koyulaşınca ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozlara alınır.

    Gül reçeli kokulu güllerden yapılır. Gül reçeli mideyi güçlendirir. Gül reçelinden yapılan şerbetin de kalbe iyi geldiği söylenir.
  2. Almira

    Almira Administrator

    Ce: Gül Reçeli Tarifi, Gül Reçeli Hazırlanışı, Gül Reçeli Nasıl Yapılır

    GÜL RECELİ MALZEMELERİ
    [​IMG]
    M
    200 gr. (yaklaşık 20 adet iri gül yaprağı)
    5 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    Yarım limon suyu
    Yapılışı:
    1- Gül yapraklarının arasında sert, kurumuş olanları varsa ayıklayın.
    2- Bir kaç su yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Süzülen yaprakların bir kısmını tencereye alın üzerine şeker ekleyin. Yapraklar ve şeker bitene kadar aynı işlemi yapın.
    3- Gül yapraklarını 1 gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin. Sabah tenceredeki şekerin çoğu erimiş, yapraklar sulanmış olacak. Tencereyi ocağa alın 2 su bardağı suyu ekleyin içindeki şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
    4- Reçelin altı kaynayınca kısık ateşe alın, arada sırada karıştırarak 10-15 daha pişirin, suyu koyulaşmaya başlayınca içine yarım limon suyunu sıkın.
    5- Gül yaprakları şeffaflaşıp, reçel kıvamı istediğiniz koyuluğa gelince
    ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara doldurun ağzını sıkıca kapatın ve serin yerde saklayın.​
  3. Almira

    Almira Administrator

    Ce: Gül Reçeli Tarifi, Gül Reçeli Hazırlanışı, Gül Reçeli Nasıl Yapılır

    [​IMG]

Sayfayı Paylaş