Kaytaz Böreği tarifi,Kaytaz Böreği yapılışı,Kaytaz Böreği yapımı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve mustafa_ke tarafından 17 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. mustafa_ke

    mustafa_ke New Member

    Kaytaz Böreği tarifi,Kaytaz Böreği yapılışı,Kaytaz Böreği yapımı

    Malzeme :

    * 4.5 su b. un
    * 1 çay b. sıvı yağ
    * 1 çay b. yoğurt
    * yarım limon suyu
    * 1 çay kaşığı karbonat
    * 1 tatlı k.tuz
    * alabildiği kadar su

    İç harcı için:

    * 250 gr. kıyma
    * 2 soğan
    * 1 çorba k. domates salçası
    * 1 çorba k.dolmalık fıstık
    * nar ekşisi
    * tuz,karabiber
    * 1 tutam maydanoz

    Hazırlanışı :

    Karıştırma kabının içine unu alın.Ortasını açıp karbonatı ve limon suyunu alın. Karbonat kabarınca üzerine sıvıyağı,yoğurdu,tuzu ve alabildiği kadar suyu ekleyerek hamuru hazırlayın.Bu arada iç harcı için tavaya sıvıyağı ve soğanı alıp soteleyin.Üzerine domates salçasını ve kıymayı ekleyin. Bir iki dakika sonra fıstıkları,tuz ve karabiberi ekleyin. Altını kapattıktan sonra üzerine doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ekleyin. Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar ince
    açın.Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp rulo yapın.Daha sonra iki parmak kalınlığında kesin.Ve ara katları gözükecek şekilde çevirip elinizle bastırarak açın.Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.Fırında 180 derecede pişirin. Antakyaya özgü bu börek nar ekşisi sevenler için güzel bir alternatif.

Sayfayı Paylaş