Keten tohumu nedir,Keten tohumunun Faydası,Keten tohumu neye iyi gelir,Keten tohumunu

Konusu 'Şifali Bitkiler' forumundadır ve Alacakaranlik tarafından 24 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. Alacakaranlik

    Alacakaranlik New Member

    Keten tohumu nedir,Keten tohumunun Faydası,Keten tohumu neye iyi gelir,Keten tohumunun Yararları


    Uzmanlar keten tohumunu sıvı şeklinde ve salataların üzerine serpiştirilerek ya da günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor..


    KETEN TOHUMU NE İÇERİR?

    Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
    Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
    Protein
    Lignanlar (kansere karşı maddeler)
    Vitaminler
    Mineraller
    Aminoasitler

    KETEN TOHUMUNUN YARARLARI

    Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
    Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
    Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlıdır
    Bağışıklık sistemini güçlendirir
    Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
    Kalp-damar hastalıklarından korur
    Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
    Yüksek tansiyonu düşürür
    Romatizmal hastalıkları önler
    Sinir sistemini güçlendirir
    Hafızayı güçlendirir
    Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
    Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
    Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
    Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
    Nasırlarda kompres olarak kullanılır
    Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
    Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
    Öksürüğü giderir
    Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır
    Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır


    KETEN TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?
    Kaynatılarak içilebilir.
    Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
    Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur.
    Tohum şeklinde de tüketilebilir.
    Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
    Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.

Sayfayı Paylaş