kürüş ( şırdan-kırkat-bumbar ) / kürüş ( şırdan-kırkat-bumbar ) tarifi yapılışı

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Duru tarafından 5 Mart 2011 başlatılmıştır.

  1. Duru

    Duru Administrator

    [​IMG]

    Önce kürüşçüden şırdan kırkat bumbar alınır.evde temizlenir.içi için baldo pirinc kullanılır.pirinc,salça,sana yagı . bunlar karıstılır iç harcı olur. dışları temizlenen kürüşler sıcak suda kaynatılır temiz olana kadar. daha sonra iç harcı ıcıne konur ip ile dikilir . daha sonra bir tencerede pişilir . ocaktan 1 saat sonra alınır eger duduklu tencere ıle yapılırsa bu sure 30 dk dusebilir . daha sonra kürüs olur yemeği afiyetle yersınız

    AFİYET OLSUN






Sayfayı Paylaş