Kuzu Kapama (Rumeli Usulü) Yemeği tarifi, Kuzu Kapama Yapılışı, Hazırlanışı, Nasıl

Konusu 'Etli Yemekler' forumundadır ve Birben tarafından 21 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. Birben

    Birben New Member

    Kuzu Kapama (Rumeli Usulü) Yemeği tarifi, Kuzu Kapama Yapılışı, Hazırlanışı, Nasıl yapılır
    MALZEMELER
    1 kg parça halinde kuzu kol
    1 demet maydanoz
    1 demet taze nane
    1 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yağ
    2 demet taze sarmısak
    8 demet taze soğan
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

Sayfayı Paylaş