Maklube yemeği tarifi, Maklube yapılışı, Hazırlanışı, Nasıl Yapılır

Konusu 'Etli Yemekler' forumundadır ve Birben tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. Birben

    Birben New Member

    Maklube yemeği tarifi, Maklube yapılışı, Hazırlanışı, Nasıl Yapılır
    MALZEMELER
    1 kg kuşbaşı et
    2 su bardağı pirinç
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    2 çorba kaşığı tereyağ
    2 adet salatalık
    250 gr yoğurt

    HAZIRLANIŞI
    Et bir tencerede güzelce kavrulur. Büyük bir tencerenin dibine soğan ve havuç döşenir. Üzerine et onun üzerine de pirinç döşenir, tekrar soğan ve havuç tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Tepsinin kenarları salata ve yoğurtla süslenir.
  2. ASiLKIZ

    ASiLKIZ New Member

    Ce: Maklube yemeği tarifi, Maklube yapılışı, Hazırlanışı, Nasıl Yapılır

    [​IMG]


    Resmi de benden olsun,ellerinize saglik...Yapmasini da yemesini de sevdigim yemeklerdendir.:)
  3. Almira

    Almira Administrator

    Ce: Maklube yemeği tarifi, Maklube yapılışı, Hazırlanışı, Nasıl Yapılır

    [​IMG]Maklube

    Maklube, davet sofralarınıza renk katacak, görünüşü ve lezzetiyle misafirlerinizin tadına doyamayacağı muhteşem bir lezzet…
    Maklube İçin Gerekli Malzemeler:
    • 300 gr kuşbaşı et
    • 1 su bardağı pirinç
    • 2 su bardağı sıcak su
    • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 adet kemer patlıcan
    • Tuz
    • Karabiber
    Maklube Yapılışı:
    • Pirinci sıcak suda 5-10 dakika bekletin.
    • Patlıcanı alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda 20 dk. bekletin.
    • Patlıcanı yıkayıp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın.
    • Etleri tencereye koyun, suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra, biraz sıvıyağ ve 1 çay bardağı su ekleyip kavurmaya devam edin.
    • Kavrulan etin üzerine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
    • Pirinçleri süzüp, tencereye koyduğunuz tereyağında biraz kavurduktan sonra, üzerine 2 su bardağı sıcak su ve biraz tuz ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.
    • Ayrı bir tencereye önce patlıcanları uzunlamasına dizip, üzerine kavurduğunuz eti ve en üste pirinç pilavını düzgün bir şekilde döküp biraz bastırın ve tencerenin kapağını kapatıp 5 dk. kısık ateşte tutup altını kapatın.
    • Ateşten aldığınız tencereyi, geniş bir servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirip şeklini bozmadan servis yapın.
    [​IMG]Maklube

    Afiyet olsun.​

Sayfayı Paylaş