Peynirli Bohça Böreği tarifi,Peynirli Bohça Böreği yapılışı,Peynirli Bohça Bör yapımı

Konusu 'Hamur İşi Tarifleri' forumundadır ve elarabasi tarafından 12 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. elarabasi

    elarabasi New Member

    Peynirli Bohça Böreği tarifi,Peynirli Bohça Böreği yapılışı,Peynirli Bohça Bör yapımı

    MALZEMELER
    1 Su Bardağı Süt
    1 Adet Yumurta
    2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    Alabildiğince Un
    Tuz
    Hamuru Süslemek İçin:
    150 gr Margarin
    1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    Üzerine: 1 Adet Yumurtanın Sarısı
    İçi İçin:
    200 gr Beyaz Peynir
    Maydanoz


    HAZIRLANIŞI
    Ön hazırlık olarak genişçe bir kapta 1 su bardağı sütü,1 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı yağı,tuzu ve unu iyice karıştırın.Malzemeler özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
    Hamuru ceviz büyüklüğünde 12 eşit parçaya ayırın.Ve bu hamurları tek tek açın.Üzerlerine 150 gr margarin ve yarım çay bardağı sıvı yağdan oluşan karışımdan sürün.Açtığınız hamurları üçer üçer ,üst üste dizin ve 4 adet hamur grubu elde edin.Yaklaşık yarım saat bu şekilde bekletin.
    Hamurlar dinlendikten sonra daha büyük bir yufka olacak şekilde açın.Açtığınız 4 adet yufkayı tek tek bohça şeklinde katlayın.Yaklaşık yarım saat bekletin.Daha sonra orta incelikte açın.Her yufkayı 4 parça olacak şekilde kesin.
    Parçaların ortasına peynir ve maydanozdan oluşan karışımdan koyun.Bohça şeklinde kapatın.Üzerlerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreklerin üzeri pembeleşene dek pişirin.

Sayfayı Paylaş