Poğaça tarifi,Poğaça yapılışı,Poğaça yapımı

Konusu 'Hamur İşi Tarifleri' forumundadır ve elarabasi tarafından 12 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. elarabasi

    elarabasi New Member

    Poğaça tarifi,Poğaça yapılışı,Poğaça yapımı

    MALZEMELER
    1kg un
    3 yumurta
    50 gr yaş maya
    10 gr tuz
    15 gr şeker
    peynir
    ¼ demet maydanoz

    HAZIRLANIŞI
    Unu derince büyük bir kapta havuz biçiminde açın, içine yumurtayı şekeri, tuzu, mayayı ve bir miktar ılık su ekleyip bekletin. Karışımı hamur haline getirin ve 20 dakika kadar üzeri nemli bir bezle örtülü olmak kaydıyla bekleyin. Sonra ufak parçalar halinde bezeleyin ve yufka biçiminde açın. Peyniri ezin ve maydanozları küçük küçük doğrayarak karıştırın. Bu karışımı az önce hazırladığımız yufkalara doldurun ve kapatın.Yarım ay şeklini alan malzemeyi yağlı bir tepsi de 150 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Sayfayı Paylaş