Rosto Yemeği Tarifi, Rosto Yapılışı, Hazırlanışı, Rosto nasıl Yapılır

Konusu 'Etli Yemekler' forumundadır ve Birben tarafından 6 Mart 2009 başlatılmıştır.

  1. Birben

    Birben New Member

    Rosto Yemeği Tarifi, Rosto Yapılışı, Hazırlanışı, Rosto nasıl Yapılır
    MALZEMELER
    750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
    1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Adet Soğan
    1 Adet Havuç
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Çorba Kaşığı Un
    5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su
    1 Demet Maydanoz Sapı
    Tuz , Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın. Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın.
    Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı ve havucu ilave edin. sürekli karıştırın. Salçayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. Eti tencereye aktarın. Maydanoz saplarını üzerine serpin. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.
    Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin. Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin. Etin üzerine dökün. Patates püresi ile birlikte servis yapın.
    Yemek : Rosto (8 Kişilik)
    Tür : Et Yemekleri
    Mutfak : Genel mutfağı
  2. Almira

    Almira Administrator

    Ce: Rosto Yemeği Tarifi, Rosto Yapılışı, Hazırlanışı, Rosto nasıl Yapılır

    [​IMG]

    Öncelikler, dana nugarı bir tencereye alalım, üzerine iri doğranmış soğan ve havuçları ilave edelim. Sonra sırası ile maydanoz saplarını, defne yaprağını ve su ilave edelim dana nuarı pişmeye bırakalım.
    Biz bu arada sosunu hazırlayalım, bunu için tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince doğradığımız sarımsağı alalım sote yapalım. Bir kaşık salçayı ilave edelim bir iki karıştıralım, tuz ve karabiberini ayarlayalım, su ilave edelim kıvama gelince oçaktan alalım.
    Pişirdiğimiz nuarı cıkaralım, dilimleyelim servis tabagına alalım, üzerine sosu dökelim servise sunalım. Afiyet olsun.

Sayfayı Paylaş