Sade Kruvasan tarifi,Sade Kruvasan yapılışı,Sade Kruvasan yapımı

Konusu 'Hamur İşi Tarifleri' forumundadır ve elarabasi tarafından 12 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. elarabasi

    elarabasi New Member

    Sade Kruvasan tarifi,Sade Kruvasan yapılışı,Sade Kruvasan yapımı

    MALZEMELER
    1 Rulo Milföy Hamuru
    1 Yumurta
    1 Tatlı Kaşığı Un


    HAZIRLANIŞI
    Milföy hamurunu üçe bölüp kenarları 30 cm olan üç kare yufka açın. Her bir kareyi köşeden köşeye çapraz olarak iki kez kesip dörder tane üçgen elde edin.
    Üçgenleri geniş kenarından sıvrı ucuna doğru kıvırarak rulo yapın. Bir fırın tepsisine un serpin ve kruvasanları yerleştirin.
    Yumurtayı çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Dilerseniz reçel veya marmelat eşliğinde servis yapın.

Sayfayı Paylaş