Sakallı Poğaça / Sakallı Poğaça tarifi / Sakallı Poğaça Hakkında

Konusu 'Hamur İşi Tarifleri' forumundadır ve Duru tarafından 17 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. Duru

    Duru Administrator


    [​IMG]



    Malzemeler
    1 su bardağı sıcak süt(kaynar olmasın)
    Yarım su bardağı ılık süt
    1 bardak sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı toz maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    Un
    İçi için
    Maydanoz
    Krem peyniri
    Üstü için
    Susam
    Hazırlanışı
    Süt, yağ, su karıştırılır.Maya, tuz, şeker katılıp eritilir,un eklenip yumuşacık bir hamur hazırlanır ve mayalanmaya bırakılır(yaklaşık 1 saat yeterli olur.)Yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılıp yağlanmış tepsiye dizilir,yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir,fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra, sandviç ekmeği gibi ortadan kesilir fotoğraftaki gibi,tam kesilmez yarı kesilir,krem peynir biraz dışarı taşırılarak sürülür.Son olarak maydanozlara batırılır ve servis yapılır.
    afiyet olsun...

Sayfayı Paylaş