Vadeli Tuzlu Simit tarifi,Vadeli Tuzlu Simit yapılışı, yapımı

Konusu 'Hamur İşi Tarifleri' forumundadır ve elarabasi tarafından 12 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. elarabasi

    elarabasi New Member

    Vadeli Tuzlu Simit tarifi,Vadeli Tuzlu Simit yapılışı, yapımı

    MALZEMELER
    5 su bardağı un
    1 su bardağı margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    1 çay bardağı sıvıyağı
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu

    Üzeri İçin;
    1 adet çırpılmış yumurta akı
    Yarım çay bardağı susam

    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle derin bir yoğurma kabının içinde hamur malzemelerimiz olan; yumuşamış margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu iyice karıştırıp, 5-6 dakika kadar sıkıca yoğuralım. Sonra da iyice kıvama gelip, özleşen hamuru bir kenarda en az 30 dakika kadar dinlendirelim. Şimdi fırın tepsisini, yumuşamış margarinle iyice yağlayalım. Öte yandan dinlenen hamurdan, kabuksuz ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki elimizin arasında ince uzun şerit şeklinde yuvarlayalım. Sonra da bu yuvarlak şeritin iki ucunu birleştirerek minik simit şeklini verelim. Hazırladığımız simitleri bir tasın içinde çırpılmış yumurta akına daldıralım ve sonra da iyice susama bulayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim. En az 10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığımız ve ısıttığımız fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirelim. Fırından alıp, soğumaya bırakalım ve sonra da servise sunalım.

Sayfayı Paylaş